Climate Science Glossary

Term Lookup

Enter a term in the search box to find its definition.

Settings

Use the controls in the far right panel to increase or decrease the number of terms automatically displayed (or to completely turn that feature off).

Term Lookup

Settings


All IPCC definitions taken from Climate Change 2007: The Physical Science Basis. Working Group I Contribution to the Fourth Assessment Report of the Intergovernmental Panel on Climate Change, Annex I, Glossary, pp. 941-954. Cambridge University Press.

Home Arguments Software Resources Comments The Consensus Project Translations About Support

Bluesky Facebook LinkedIn Mastodon MeWe

Twitter YouTube RSS Posts RSS Comments Email Subscribe


Climate's changed before
It's the sun
It's not bad
There is no consensus
It's cooling
Models are unreliable
Temp record is unreliable
Animals and plants can adapt
It hasn't warmed since 1998
Antarctica is gaining ice
View All Arguments...



Username
Password
New? Register here
Forgot your password?

Latest Posts

Archives

האם מחזורים סולריים גורמים להתחממות גלובלית?

מה אומר המדע? ...

מחקרו של טונג מ-2008 מציג באופן מובהק חתימה סולרית (של פעילות השמש) על נתוני הטמפרטורה העולמית. למרות זאת, מחזוריות זו של 11 שנה "מולבשת" על מגמת ההתחממות ארוכת הטווח. בפועל, הכותבים מעריכים את ערך הרגישות האקלימית ל-2.3 עד4.1°C. ממצא זה מאשש את תחזיתו של הIPCC לרגישות האקלימית.

טיעון ספקני האקלים ...

מחזורים סולריים (מחזורי פעילות של השמש) גורמים להתחממות הגלובלית.
מחקר חדש אשר עבר ביקורת עמיתים בנושא התחממות פני השטח והמחזור הסולרי, מצא שישנה התאמה בין פעילות סולרית מוגברת לטמפרטורת פני השטח, ואלו התחממו בממוצע ב-0.2°C בהשוואה לזמני פעילות נמוכה, ושישנה "הגברה קוטבית" של ההתחממות.
תוצאה זו היא הראשונה המראה באופן מובהק סטטיסטי כלל-עולמי את הקשר למחזור הסולרי.
(מקור: מארק מורנו)

מחקרם של צ'רלס די קאמפ וקא קיט טונג "התחממות פני השטח כתוצאה מהמחזור הסולרי, כפי שנחשף בחיזוי הממוצע המשולב" בידי. מחקרם קבע כי למחזור הסולרי (11 שנים) ישנה חתימה סולרית על ההתחממות הגלובלית שערכה הוא 0.18°C. לדוגמא, ממינימום סולרי למקסימום, טמפרטורות גולבליות עלו ב-0.18°C כתוצאה משטף הקרינה הכולל. בכדי למצוא את החתימה הסולרית הם הסירו מסדרת נתוני הטמפרטורה את מגמת ההתחממות הגלובלית. הם מצאו שהמגמה שהם הסירו מן הנתונים מתאימה למחזור הסולרי.

טמפרטורה ומחזורי פעילות השמש

אבל השונות האקלימית "זיהמה" את החתימה שהם מצאו. התפרצויות געשיות ב-1982 ו-1991 התרחשו בשנים התואמות את השיאים הסולריים שנמדדו. באופן דומה, שיא האל ניניו ב-1998 התרחש בשפל סולרי. טונג וקאמפ סיננו את הרעש בשימוש בטכניקות סטטיסטיות ומצאו קשר הדוק אף יותר עם המחזור הסולרי.

הם הסיקו שמשפל סולרי לשיא (לדוגמא - בשנים 1996-2001), עוצמת השמש גרמה לעליית טמפרטורה של 0.18°C. לעומת זאת, משיא סולרי לשפל (לדוגמא בשנים 2001-2007), עוצמת השמש הפחותה קיררה את כדור הארץ ב-0.18°C. מחזור זה בן 11 השנים "מולבש" על מגמת ההתחממות הגלובלית ארוכת הטווח.

הרגישות האקלימית

קאמפ וטונג חוקרים את ההשלכות במאמר נוסף בנושא: התחחמות פני השטח בכדור הארץ בהתאם למחזור הסולרי ואבחון הרגישות האקלימית. בהתאם למודלים, הם מחשבים רגישות אקלימית של בין 2.3 ל- 4.1°C. לדוגמא, אם רמת הפחמן הדו-חמצני מוכפלת  - טמפרטורת כדור הארץ תעלה בכ-3.2°C. נתון זה מאשש את תחזיות ה-IPCC לגבי הרגישות האקלימית. במילותיו של טונג: "הממצא מוסיף להוכחות שמודלים אקלימיים מספקים:, מהו ההיקף הסביר של התחממות גלובלית בהשפעת בני האדם. תוצאה זו שוללת באופן אפקטיבי את התחזיות הנמוכות (לרגישות אקלימית) במודלים הללו".

הממצא המשמעותי הנוסף הוא שעוצמת קרינת השמש המוגברת הוסיפה התחממות של 0.18°C בנוסף לזו הנגרמת הנגרמת כתוצאה מאפקט החממה בין 2007 (בשפל סולרי) לשיא סולרי ב-2012. במילים אחרות, הפעילות הסולרית תכפיל את ההתחממות הגלובלית בחמש עד שש השנים הקרובות.

 

תורגם במסגרת הקורס מבוא לאקלים באוניברסיטה העברית, ע"י עדן קלרפילד. הגהה: אביגיל הימפפהיימר.

 

 

Translation by koko, . View original English version.



The Consensus Project Website

THE ESCALATOR

(free to republish)


© Copyright 2024 John Cook
Home | Translations | About Us | Privacy | Contact Us