Climate Science Glossary

Term Lookup

Enter a term in the search box to find its definition.

Settings

Use the controls in the far right panel to increase or decrease the number of terms automatically displayed (or to completely turn that feature off).

Term Lookup

Settings


All IPCC definitions taken from Climate Change 2007: The Physical Science Basis. Working Group I Contribution to the Fourth Assessment Report of the Intergovernmental Panel on Climate Change, Annex I, Glossary, pp. 941-954. Cambridge University Press.

Home Arguments Software Resources Comments The Consensus Project Translations About Support

Bluesky Facebook LinkedIn Mastodon MeWe

Twitter YouTube RSS Posts RSS Comments Email Subscribe


Climate's changed before
It's the sun
It's not bad
There is no consensus
It's cooling
Models are unreliable
Temp record is unreliable
Animals and plants can adapt
It hasn't warmed since 1998
Antarctica is gaining ice
View All Arguments...Username
Password
New? Register here
Forgot your password?

Latest Posts

Archives

Nieuwe verwijzingen naar afbeeldingen: Cranky cartoons en icoontjes van drogredenen

Zo af en toe een Cranky Uncle cartoon is leuk. Maar een overzichtelijke collectie, met verwijzingen naar de drogredenen die ze uitbeelden, is natuurlijk nog veel beter!

John Cook stelde de cartoons in maart 2021 als download beschikbaar op zijn Cranky Uncle website en de Nederlandse en Duitse versies werden gepubliceerd toen het vertaalde Cranky Uncle spel in februari 2022 werd gelanceerd.

De set van 20 cartoons is nu beschikbaar in zowel Engels, Duits als Nederlands onder 'Resources' op de Skeptical Science website :

CrankyCartoons


Elk van deze cartoons toont één van de PLOCC-technieken die gebruikt worden voor wetenschapsontkenning. De collectie kan bijvoorbeeld gebruikt worden voor verschillende activiteiten gerelateerd aan het Cranky Uncle spel, zoals het matchen van cartoon en drogreden of het opzetten van een offline versie van het spel met één cartoon en vier drogredenen om uit te kiezen.

Er is voor elke cartoon een pagina welke verwijst naar de gerelateerde drogreden én het icoon en de definitie van de drogreden bevat.

Example


Door op het icoontje te klikken, komt u op de pagina over die drogreden die weer verwijst naar extra bronnen - en, indien beschikbaar, vertaalde inhoud - zoals in dit voorbeeld:

Fallacy


We zullen, zodra de tijd het toelaat, meer verwijzingen toevoegen aan de pagina's met pictogrammen en hopen dat dit een nuttig startpunt is voor het verkennen van onze content!

Fallacy Icons

Happy - of "cranky"? - exploring!

Translation by NdeHaan. View original English version.The Consensus Project Website

THE ESCALATOR

(free to republish)


© Copyright 2024 John Cook
Home | Translations | About Us | Privacy | Contact Us