Climate Science Glossary

Term Lookup

Enter a term in the search box to find its definition.

Settings

Use the controls in the far right panel to increase or decrease the number of terms automatically displayed (or to completely turn that feature off).

Term Lookup

Settings


All IPCC definitions taken from Climate Change 2007: The Physical Science Basis. Working Group I Contribution to the Fourth Assessment Report of the Intergovernmental Panel on Climate Change, Annex I, Glossary, pp. 941-954. Cambridge University Press.

Home Arguments Software Resources Comments The Consensus Project Translations About Support

Bluesky Facebook LinkedIn Mastodon MeWe

Twitter YouTube RSS Posts RSS Comments Email Subscribe


Climate's changed before
It's the sun
It's not bad
There is no consensus
It's cooling
Models are unreliable
Temp record is unreliable
Animals and plants can adapt
It hasn't warmed since 1998
Antarctica is gaining ice
View All Arguments...



Username
Password
New? Register here
Forgot your password?

Latest Posts

Archives

מה הקשר בין מחזורי האקלים הטבעיים לבין ההתחממות הגלובלית?

מה אומר המדע? ...

מחזורי האקלים ארוכי הטווח אינם יכולים להסביר את ההתחממות בעשורים האחרונים, ואינם קשורים אליה.

טיעון ספקני האקלים ...

ההתחממות היא חלק ממחזור טבעי שאורכו 1500 שנה

"כל אחד מהם [סוגים שונים של נתוני אקלים בעבר] מעיד על מחזוריות בת 1500 שנים בערך. הממצא הראשון היה בליבות הקרח בגרינלנד, ואז במשקעים אוקייניים באוקיאנוס האטלנטי. כיום הממצא הזה מופיע בכל מקום, כולל במשקעי מערות [...]. סביר להניח שהמחזוריות הזו אחראית גם להתחממות הנוכחית" (פרד סינגר)

 

 

הטענה שההתחממות בעשורים האחרונים קשורה למחזור 1500 השנה היא טענה מעניינת, משתי סיבות. קודם כל, הטענה הזו מעידה על הכרה בכך שקיימת מגמת התחממות, בניגוד לרוב הטענות של מכחישי שינוי האקלים, שאינם מכירים כלל בקיומה של מגמה כזו.

בנוסף, הטענה הזו אינה עולה בקנה אחד עם קיומו של "אפקט החממה". רעיון שעלה לראשונה לפני יותר מ-100 שנה, ושרבים מהמכחישים את תרומת האדם להתחממות הגלובלית מכירים בנכונותו.

מחזור 1500 השנה נצפה בעיקר בנתונים מליבות קרח, מהם ניתן ללמוד שתקופות של התחממות בחצי הכדור הצפוני תואמות להתקררות בחצי הכדור הדרומי. מדובר, אם כך, בשינויים בהתפלגות הטמפרטורה על פני כדור הארץ - מעיין "זיגזוג" של הטמפרטורה בין שני חצאי הכדור (תופעה המכונה "Polar see-saw"), שאינו משפיע על על סך החום במערכת כולה.

 

בניגוד לתופעה הזו, ההתחממות בהשפעת האנושות נגרמת עקב עליה חדה בריכוז הפחמן הדו חמצני באטמוספירה ב-200 השנים האחרונות - לרמה של מעל 400 חלקיקים למיליון, אחרי 800,000 שנים שבהם הריכוז היה מתחת 300 חלקיקים למיליון. בשונה מהמחזור הטבעי שתואר לעיל, השינוי הנוכחי מופיע בכל רחבי כדור הארץ, ביבשות ובאוקיינוסים.

 

Translation by Nord, . View original English version.



The Consensus Project Website

THE ESCALATOR

(free to republish)


© Copyright 2024 John Cook
Home | Translations | About Us | Privacy | Contact Us