Climate Science Glossary

Term Lookup

Enter a term in the search box to find its definition.

Settings

Use the controls in the far right panel to increase or decrease the number of terms automatically displayed (or to completely turn that feature off).

Term Lookup

Settings


All IPCC definitions taken from Climate Change 2007: The Physical Science Basis. Working Group I Contribution to the Fourth Assessment Report of the Intergovernmental Panel on Climate Change, Annex I, Glossary, pp. 941-954. Cambridge University Press.

Home Arguments Software Resources Comments The Consensus Project Translations About Support

Twitter Facebook YouTube Mastodon MeWe

RSS Posts RSS Comments Email Subscribe


Climate's changed before
It's the sun
It's not bad
There is no consensus
It's cooling
Models are unreliable
Temp record is unreliable
Animals and plants can adapt
It hasn't warmed since 1998
Antarctica is gaining ice
View All Arguments...



Username
Password
New? Register here
Forgot your password?

Latest Posts

Archives

האם הקרח בגרינלנד מצטבר או מתמעט?

מה אומר המדע? ...

על פי סדרת תצפיות באמצעות לוויינים ומדידות שנעשו בפני השטח, גרינלנד, בכללותה, מאבדת קרח.

טיעון ספקני האקלים ...

הקרח בגרינלנד מצטבר
"גם אם יש אמת בטענה שגרינלנד מאבדת קרח בקצב חסר תקדים, אחרי שבע וחצי שנים של התקררות גלובלית, לא יתכן שהתחממות גלובלית היא הגורם לתהליך הזה. תיאור המצב לאשורו מופיע במאמר של ג'ונסן ושותפיו (2005), בו מוצגים נתונים ממדידות של מדי גובה המוכחים שהעובי הממוצע של כיפת הקרח בגרינלד עלה ב-2 אינצ'ים לשנה - סך כולל של 61 ס"מ (2 פיט) ב-11 השנים 1993-2003." (כריסטופר מונקטון)

הבלבול בעניין זה מקורו בתצפיות על שני מבני מכ"מ שהוקמו על ידי ארצות הברית בגרינלד, בתקופת המלחמה הקרה. תצלומים מעידים, שהמבנים נקברים לאיטם בשלג. התצפיות האנקדוטליות האלה הובילו כמה ממכחישי ההתחממות לטעון שכמות הקרח בגרינלנד, בכללותה, גדלה. כמו במקרים אחרים, הדרך הטובה ביותר להבין את המצב לאשורו הוא באמצעות בחינת ממצאי המחקר המדעי הבוחן את מאזן מסת הקרח בגרינלנד.
המחקר העדכני מראה, שמסת הקרח בגרינלנד יורדת בקצב מהיר (תמונה 1), ושהירידה הזו הואצה מאז שנת 2000.

תמונה 1: שערוכים של מאזן הקרח בגרינלנד מאז 1950 באמצעות שלוש שיטות שונות (ג'יאנג 2010). שיטות השערוך מתוארות כאן.


נתונים שמקורם במגוון שיטות מדידה מלמדים, שמסת הקרח בגרינלנד פוחתת בקצב גובר והולך (וליקוניה 2009). עדויות נוספות מראות שהירידה בכמות הקרח, שעד כה התרכזה באזורים הדרומיים והדרום מערביים, מתפשטת לחלק הצפון-מערבי של כיפת הקרח (קאן ושותפיו 2010).


בקווי רוחב גבוהים נצפו, אמנם, כמה מקרים של הצטברות קרח, אך בקווי הרוחב הנמוכים כמות הקרח קטנה בקצב מהיר (וואוטרס 2008). קרחונים ניתקים מכיפת הקרח לאורך קו החוף ושטים אל האוקיינוס בקצב מהיר הרבה יותר מזה של ההצטברות הנצפית בראש כיפת הקרח (ריגנוט וקנגרטנם 2006).


לסיכום, כמות הקרח בגרינלנד יורדת במהירות לאורך החופים, וזרמי קרח מהירים דוחפים עוד ועוד קרח אל האוקיינוס. הכמות המתנתקת מגרינלנד באמצעות המנגנון הזה גדולה הרבה יותר מזו המצטברת במרכז כיפת הקרח. מידע נוסף על המנגנונים באמצעות מאבדת גרינלנד ממסת הקרח שלה ניתן למצוא כאן.

Translation by Nord, . View original English version.



The Consensus Project Website

THE ESCALATOR

(free to republish)


© Copyright 2024 John Cook
Home | Translations | About Us | Privacy | Contact Us